marți, 2 aprilie 2013

Haley Reinhart

   Haley Reinhart s-a născut în Wheeling, o suburbie a oraşului Chicago, Illinois, la data de 9 septembrie 1990. Părinţii săi, Patti Miller-Reinhart şi Reinhart Harry sunt, deasemenea, muzicieni, astfel că micuţa Haley a început să cânte de pe vremea când abia împlise vârsta de 8 ani, când era deja membră activă a trupei  "Midnight", înfiinţată de părinţii săi şi care aveau în repertoriu melodii rock din anii 1960 şi 1970.
   Studiile le-a efectuat la Mark Twain Elementary School, Middle School Holmes OW şi Wheeling High School, iar după absolvirea liceului, în 2009, a urmat cursurile Harper College din Palatine, Illinois, în perioada 2009-2010, unde a studiat jazz. În anul 2009 a participat alături de colegii săi la Festivalul de Jazz de la Montreux , în Elveţia, după care au urmat şi alte reprezentări cu trupa de jazz a şcolii.
   Reinhart participă la o primă audiţie pentru sezonul cu numărul 9 a concursului American Idol, selecţia desfăşurată pentru Chicago, dar nu a reuşit calificarea pentru runda celor mai buni concurenţi, cea de la Hollywood. A fost o experienţă care nu avea cum să o mulţumească, motiv pentru care s-a regăsit şi printre participanţii la preselecţiile ediţiei următoare, a X-a, care s-a desfăşurat în Milwaukee, Wisconsin. De acestă dată, calificarea nu a mai fost o problemă. În etapa de debut, Haley Reinhart a performat într-un grup în care se regăsea şi cel ce avea să fie finalistul concursului, Paul McDonald. În cea de a doua etapă a intrat în concurs cu o interpretare solo, cu piesa  "God Bless the Child", reuşind să impresioneze profund juriul şi asistenţa. În runda finală - Las vegas - a interpretat alături de alţi doi finalişti, Naima Adedapo şi Jacob Lusk, piesa "The Long and Winding Road", din repertoriul Beatles.
   Deşi nu a fost marea câştigătoare a concursului, clasându-se pe poziţia a treia, Haley Reinhart  a fost singura participantă a sezonului 10 care a acumulat peste un milion de comentarii ce au vizat patru dintre videoclipurile sale postate pe YouTube, în care a interpretat: "Rolling in the Deep" (repertoriu Adele), "Bennie and the Jets" (Elton John), "I (Who Have Nothing)" (Ben E. King) şi o versiune personală a piesei "House of the Rising Sun", piesa celebră a formaţiei Animals. Fiecare film a ajuns la un milion de vizualizări în mai puţin de o lună, însă succesul absolut l-a înregistrat veriunea piesei "Rolling in the Deep", care a însumat peste 2,4 milioane de vizualizări. Nici "House of the Rising Sun" nu a stat prea rău, acumulând 1,5 milioane de vizualizări.
   Cariera sa a început sub auspicii extrem de fericite, primind un ajutor remarcabil din partea unor celebrităţi de prim rang artistic: Robert Plant , Lady Gaga , Jimmy Page , Kelly Clarkson, Adam Lambert, Tom Hanks, Blake Lewis, Melinda Doolittle, Kris Allen, Ellen DeGeneres, şi alţii, care au ales-o pe Reinhart a fi favorita lor a sezonului 10 a concursului American Idol. Mai mult, Robert Plant şi Jimmy Page a contactat producători concursului si au oferit oportunitatea ca Reinhart să cânte o piesă Led Zeppelin pentru Top 3 a săptămânii.
   După ce a părăsit concursul Haley a semnat rapid un contract cu casa de discuri Interscope Records, iar în 2012 a scos pe piaţă primul său album, Listen Up!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.