duminică, 4 noiembrie 2012

Carrie Underwood

   Carrie Marie Underwood s-a născut pe data de 10 martie 1983 în oraşul american Muskogee, din statul Oklahoma. A copilărit şi a crescut la ferma părinţilor săi, Stephen şi Carole Underwood, din Checotah, Oklahoma. Nu era o familie bogată, dar avea descendenţă scoţiană. Tatăl său era vânzător de ziare, iar mama a fost profesoară la o şcoală generală. Carrie mai are două surori, Shanna şi Stephanie.
   Încă de mică şi-a manifestat pasiunea pentru muzică, participând la diverse concursuri precum Robbins Memorial Talent Show, Free Will Baptist Church, Old Settler's Day sau The Lion's Club. În anul 1996, Carrie era pe cale să obţină un contract de promovare cu casa de discuri Capitol Records, numai că suprapunerea unor schimbări majore la vârful conducerii companiei au anulat această perspectivă artistică.
   Destinul său interpretativ s-a conturat în momentul în care a audiat cântecul „Then What?”, al interpretului Clay Walker.,când a hotărât fără şovăială să-şi dedice cariera muzicii country.
    În anul 2001 Carrie a absolvit liceul în oraşul Checotah, după care şi-a continuat studiile la colegiul Northeastern State University, din Tahlequah, pe care l-a absovit în 2006 cu note maxime. Totuşi, tânăra artistă nu era numai talentată şi deşteaptă, ci şi suficient de drăguţă, calitate ce i-a dat curajul să participe la numeroase concursuri de frumuseţe, aventură ce a recompensat-o cu un loc secund în cadrul competiţiei Miss NSU din anul 2004.
   Vara anului 2004 avea să o găsească pe Carrie printre participanţii la audiţiile susţinute pentru emisiunea-concurs American Idol, unde a interpretat piesa „Alone”, din repertoriul formaţiei americane de rock Heart. Încă de la prima prestaţie pe scena concursului, Simon Cowell, membru al juriului, avea să-i prezică artistei un viitor remarcabil. Carrie a câştigat ediţia din acel an (a patra) într-o manieră de mare vedetă, fiind apreciată la superlativ atât de juriu, cât şi de telespectatorii votanţi.
   După victoria obţinută la American Idol, Underwood şi-a lansat primul disc single, „Inside Your Heaven”, piesă interpretată în ultima seară a concursului. Primul material discografic de studio, intitulat "Some Hearts", a debutat pe locul 2 în Billboard 200 şi s-a clasat pe treapta cu numărul 1 în Billboard Top Country Albums, datorită celor aproximativ 315.000 de discuri comercializate în prima săptămână. Cel de-al doilea material descografic de studio al interpretei, "Carnival Ride", a fost lansat pe data de 23 octombrie 2007 şi a debutat direct pe primul loc în Billboard 200, graţie celor peste 527.000 de exmplare vândute într-o singură săptămână.
   Profilul vocal al interpretei se încadrează în categoria sopranelor, lucru remarcat de o serie de critici în recenziile făcute materialelor sale discografice, în care Underwood abordează preponderent stilul country, însă ea include cu succes elemente muzicale din alte genuri.
   Carrie Underwood este vegetariană de la vârsta de treisprezece ani, fiind numită de Organizația Pentru Protecţia Animalelor „cea mai sexy veterinară”. Trebuie ştiut, la modul serios, că artista se implică în numeroase acţiuni caritabile, fie prin donarea unor sume considerabile rezultate din vânzarea discurilor, fie prin suţinerea unor concerte în vederea strângerii de fonduri.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.