duminică, 19 august 2012

Miley Cyrus

   Miley Ray Cyrus (pe numele adevărat Destiny Hope Cyrus) s-a născut pe data de 23 noiembrie 1992, în oraşul american Nashville, din Tennessee. Părinții ei sunt Leticia „Tish” (născută Finley) şi cântăreţul de muzică country Billy Ray Cyrus. Miley are 5 fraţi şi surori. Cei mai mari sunt Trace şi Brandi Cyrus, copiii lui Tish născuţi dintr-o relație anterioară, pe care Billy Ray i-a adoptat când erau foarte mici.
   Miley este cunoscută pentru rolul ei din serialul Hannah Montana şi din filmul The Last Song, însă interesul său pentru teatru a fost manifest de la 9 ani, luând lecţii la Armstrong Acting Studio, când familia ei locuia în Toronto, Canada. Începutul carierei sale a fost marcat de roluri minore, debutând cu un rol în serialul tatălui ei, Doc, în care a jucat-o pe Kylie. În 2003 Miley a jucat în filmul lui Tim Burton, Big Fish, unde a interpretat-o pe „Young Ruthie” (tânăra Ruthie).
  La 12 ani a audiţionat pentru rolul „Lilly Truscott” în serialul Hannah Montana. Directorii executivi de la Disney au crezut că e prea mică pentru rolul acela, dar după mai multe insistenţe ea a fost rechemată pentru audiţii.  Serialul Hannah Montana a fost transmis prima dată pe 24 martie 2006 în Statele Unite, având în medie 4 milioane de telespectatori pe episod. Deoarece serialul a avut un mare succes, Cyrus a înregistrat opt piese pentru coloana sonoră a albumului, debutănd pe primul loc în Billboard 200, cu 281,000 de copii vândute doar în prima săptămână de la lansare. 
   Pe 26 iunie 2007, a lansat un dublu disc, Hannah Montana 2/Meet Miley Cyrus, al doilea disc fiind debutul ei solo. Albumul a debutat pe locul #1 în Billboard 200 cu peste 326,000 de exemplare vândute în prima săptămână de la lansare. Albumul a fost certificat cu trei discuri de platină de asociaţia RIAA, cu peste 3,2 milioane de exemplare vândute în Statele Unite. „See You Again”, inclusă în acest album, a fost prima melodie a artistei care a intrat în Billboard Hot 100 pe locul #10. Pe 22 iulie 2008 s-a lansat al doilea album de studio al cântăreței, intitulat Breakout, care a intrat pe locul #1 în topul Billboard 200. În septembrie 2009 a participat în cântecul Just Stand Up!, un suport la campania anti-cancer Stand Up To Cancer şi în concertul benefic City Of Hope în sprijinul cercetării cancerului şi programelor de formare profesională.
   Pe 1 noiembrie 2009 a înregistrat piesa „I Thought I Lost You” cu John Travolta pentru coloana sonoră a filmului Bolt, în care a interpretat şi vocea lui Penny. Cyrus a primit o nominalizare la Globul de Aur pentru această piesă.
   La sfârşitul lunii mai a anului 2011, Miley îşi începe cel de-al treilea turneu intitulat Gypsy Heart Tour, având ca scop împiedicarea discriminării rromilor.
   În cei 10 ani de carieră, putem spune că Cyrus a strâns o sumă destul de frumuşică în valoare de 120 de milioane $, clasând-o astfel pe locul 1 în topul celor mai bogaţi tineri americani.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.