marți, 19 iunie 2012

LeAnn Rimes


   Margaret LeAnn Rimes Cibrian s-a născut pe data de 28 august 1982 în Kackson, Mississippi, fiind, în prezent, una dintre cele mai cunoscute cântăreţe de muzică country/pop din Statele Unite ale Americii. Tatăl său, Rimes Wilbur, era chitarist la o mică formaţie din oraşul natal, iar sub îndrumarea acestuia LeAnn a început să cânte când abia ce trecuse de vârsta de 2 ani. La cinci ani avea să câştige primul său premiu în cadrul unui concurs pentru talente locale, dar, un an mai târziu, familia s-a mutat în Texas, mai precis la Garland. Aici şi-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei, cântând alături de tatăl său la diverse festivităţi sau evenimente câmpeneşti., dar şi în cadrul ceremoniilor de deschidere a sezonului de fotbal american pentru echipa Dallas Cowboys. 
   Cariera tinerei cântăreţe începea să se contureze după apariţia sa pe scenă cu piesa "The Star-Spangled Banner", care a avut un impact neaşteptat în rândul publicului. Puţin mai târziu, la 11 ani, a înregistrat la casa de discuri Clovis, New Mexico, melodia „All That”, compusă de tatăl său. Practic, aceasta a fost momentul care a deschis cu adevărat calea succesului pentru LeAnn. Mike Curb, directorul executiv al casei de discuri a fost realmente vrăjit de vocea micuţei interprete, ceea ce a făcut ca următoarea apariţie scenică a lui LeAnn să fie în compania lui Eddy Arnold, interpretând melodia “Cattle Call”.
    Era doar o chestiune de timp până ce topurile consacrate să-i recunoască legitim valoarea lui LeAnn Rimes. Melodia "One-Way Ticket (Because I Am)" a ocupat primul loc în topurile americane, iar piesa “Blue” continua să se menţină în topurile muzicale pentru 22 de săptămâni la rând. 
   În 1996, Rimes devine cea mai tânără nominalizata la premiile „Country Music Association”, pentru ca în anul următor să-i fie decernat unul din premiile Grammy, la secţiunea „Best Female Country Singer” (cea mai bună interpretă de muzică country). Se pare că anul 1996 a fost accesul lui LeAnn la laurii succesului, din moment ce alte şase premii - Billboard Awards - aveau să-i îmbogăţească panoplia.
    Odată împliniţi 21 de ani, LeAnn lansează unul dintre cele mai reuşite albume ale sale: Greatest Hits, care s-a concretizat în scurt timp cu cel mai râvnit disc, cel de platină. 
   În anul 2006, după o pauză de 2 ani, LeAnn Rimes lansează albumul „Whatever We Wanna”
   În timp ce cariera artistică cunoştea o traiectorie ascendentă de la spectacol la spectacol, viaţa privată, în schimb, a fost zguduită de câteva procese. Unul a fost intentat chiar de ea, împotriva propriului tată, dar şi împotriva fostului manager, Lyle Walker, pe care i-a acuzat în anul 2000 pentru însuşirea a peste şapte milioane de dolari, în cinci ani, din încasările sale. Până la urmă, LeAnn s-a împăcat cu tatăl său, chiar înainte de nunta ei, când avea să-şi unească destinul cu cel al unuia dintre dansatori, Dean Sheremet. Destinul nu a durat decât până-n 2009, după care a compărut în faţa altarului alături de Eddie Cibrian, o iubire despre care se spune că ar fi fost dinaintea celei cu Dean. LeAnn a cochetat şi cu industria filmului, având câteva apariţii episodice în diverse producţii. Interesant însă este faptul că cel mai mare succes pe marile ecrane l-a avut în filmul „Coyote Ugly” (2000), în care prezenţa sa a fost…cu vocea, pe care a împrumutat-o actriţei Piper Perabo.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.