vineri, 21 ianuarie 2011

Rihanna

  Robyn Rihanna Fenty (născută pe 20 februarie 1988 în Saint Michael) este o cântăreaţă, muziciană, textieră şi dansatoare din Barbados. Cunoscută sub numele de Rihanna, ea a debutat în anul 2005 prin intermediul discului single „Pon de Replay”, care a ocupat poziţia secundă în clasamentul Billboard Hot 100. Ulterior piesa a fost inclusă pe primul album al interpretei, intitulat "Music of the Sun", lansat în vara aceluiaşi an. În prima parte a anului 2007 a fost lansat discul "Good Girl Gone Bad", ce include compoziţii de succes precum „Umbrella”, „Don't Stop the Music” sau „Disturbia”.
   Rihanna a început să cânte la vârsta de şapte ani, avându-le ca surse de inspiraţie pe Alicia Keys şi Beyonce Knowles. Copilăria interpretei a fost afectată de mariajul defectuos al părinţilor săi, ce au divorţat când ea avea paisprezece ani, dar şi de faptul că tatăl său era dependent de droguri.  A urmat cursurile Şcolii Memoriale Charles F. Broome, în gimnaziu, iar mai târziu Şcoala Combermere, unde a format un grup muzical alături de două dintre colegele sale. În adolescenţă s-a înrolat într-un program militar, unde erau organiza te  antrenamente alături de militarii din Barbados şi unde a avut-o drept instructor pe cântăreaţa Shontelle.
   La începutul anului 2009 interpreta a fost implicată într-un scandal mediatic de proporţii, în momentul în care iubitul său, cântăreţul Chris Brown, a comis acte de violenţă domestică asupra sa.  

Discografie











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.