joi, 20 ianuarie 2011

Faith Hill

Audrey Faith Perry, cunoscută sub numele de cântăreaţă, Faith Hill, (n. 21 septembrie 1967, Jackson, Mississippi) este o cântăreaţă americană de muzică country, recunoscută pentru succesul său muzical şi comercial dar şi pentru căsătoria sa intens mediată cu cântăreţul de muzică country Tim McGraw.
Hill a crescut în orăşelul Star, Mississippi, fiind adoptată de timpuriu, ca sora cea mică a altor doi fraţi mai mari. A început să cânte de la o vârstă foarte timpurie dovedind talent vocal şi scenic. După terminarea liceului a început să studieze în colegiu, dar în curând a renunţat la cursuri în favoarea încercării de a avea o carieră muzicală. Pentru aceasta s-a mutat în oraşul-fanion al muzicii country, Nashville, Tennessee.
În anii timpurii ai prezenţei sale în Nashville, lucrând ca secretară pentru o companie, a fost remarcată în timp ce cânta de una singură, fapt ce a constituit începutul carierei sale muzicale. A fost căsătorită cu un director executiv din domeniul muzicii, Dan Hill, de la care a păstrat numele său de cântăreaţă, Hill. Pentru a fi eliminată o posibilă confuzie, trebuie menţionat faptul că nu este una şi aceeaşi persoană cu cantautorul anilor 1970 Dan Hill, cunoscut pentru hit-ul său "Sometimes When We Touch". 

Discografie
  • Take Me As I Am (1993) #59 US (3X platină)
  • It Matters to Me (1995) #29 US (4X platină)
  • Faith (1998) #7 US (6X platină)
  • Breathe (1999) #1 US (8X platină), #19 UK
  • Cry (2002) #1 US (2X platină), #29 UK
  • Fireflies (2005) #1 US (2X platină)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.