miercuri, 26 ianuarie 2011

Mariah Carey

   Mariah Carey s-a născut la 27 martie 1970 în Huntington, Long Island, New York. Este al treilea şi cel mai mic copil al Patriciei Hicket, fostă cântăreaţă de operă şi profesoară de canto, de origine irlandeză, şi Alfred Roy Carey, un inginer aeronautic de origine afro-venezueleană. Părinţii lui Carey au divorţat când aceasta avea 3 ani. După divorţ, Carey l-a văzut rar pe tatăl său. În timp ce mama sa era la lucru (îşi luase 3 slujbe pentru a întreţine familia), Carey petrecea mult timp singură acasă, găsindu-şi evadarea în muzică. A început să cânte în jurul vârstei de 3 ani, sub îndrumarea mamei sale, care o observase pe Mariah imitându-i repetiţiile operei lui Verdi, Rigoletto, în italiană.
   A absolvit ulterior Liceul Harborfields din Greenlawn, New York. Chiulea frecvent de la cursuri, pentru a da probe la studiourile de înregistrări locale. Ca urmare, colegii ei o porecliseră „Mirage” (Miraj). Activitatea sa pe scena muzicală din Long Island i-a oferit oportunitatea de a lucra cu muzicieni ca Gavin Christopher şi Ben Margulies, cu care a colaborat la compunerea materialului pentru caseta ei demonstrativă.
   Lucrând sub îndrumarea lui Tommy Mottola, directorului companiei de discuri Columbia Records ea a devenit prima artistă care a avut primele 5 single-uri pe locul 1 în topul pieselor muzicale din Statele Unite Billboard Hot 100. După ce s-a măritat cu Mottola în 1993, o serie de piese ajunse hit au stabilit-o pe poziţia artiştilor cu cele mai mari vânzări ai companiei Columbia. Conform revistei Billboard, Mariah Carey a fost cântăreaţa cu cel mai mare succes în anii '90 în Statele Unite.
   În prezent, Mariah Carey este o cântăreaţă de Pop şi R&B, compozitoare, producător şi actriţă de notorietate în SUA. 

Discografie













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.