luni, 31 ianuarie 2011

Beyoncé Giselle Knowles

   Beyoncé Giselle Knowles sau, pe scurt, Beyoncé s-a născut pe 4 septembrie 1981 în Houston, Texas, adică Stale Unite ale Americii. Părinţii săi fiind Matthew Knowles şi Tina Beyincé Knowles. Tatăl cântăreţei este afro-american, iar mama sa, Tina, provine dintr-o familie de origine franceză. Viitoarei soliste i-a fost oferit numele de familie al mamei sale,dorindu-se perpetuarea acestuia, deoarece doar un număr restrâns de persoane de sex masculin mai purtau acest nume. Beyoncé are şi o soră, Solange, care a devenit ulterior cântăreaţă şi actriţă.
Tânăra Knowles a fost educată la şcoala primară Sfânta Maria, din Texas, unde a început să studieze balet şi jazz. 
   La vârsta de şapte ani a participat la o competiţie locală de muzică, unde a interpretat din repertoriul fostului component Beatles, John Lennon, piesa "Imagine". Nu numai că a câştigat concursul respectiv, dar, graţie interpretării, micuţa Giselle a impresionat întreaga asistenţă, fiind totodată momentul în care şi-a stabilit definitiv traiectoria muzicală. Un aport deosebit de important în formarea sa ca artist l-au constituit numeroasele concerte în compania corului bisericii de care aparţinea, comunitate pe care nu a abandonat-o niciodată. La vârsta de opt ani, a cunoscut-o pe LaTavia Roberson, una dintre componentele unui grup muzical ce activa sub titulatura „Girl's Tyme” şi care, ulterior, a fost acompaniat de Kelly Rowland. Datorită lui Knowles şi lui Rowland, formaţia a crescut rapid din punct de vedere al popularităţii. 
   Primul pas spre notorietate a fost schimbarea numelui din „Girl's Tyme” în „Destiny's Child” şi înregistrarea piesei „Killing Time”, piesă regăsită şi pe coloana sonoră a filmului "Men In Black". Un an mai târziu, mai precis pe data de 17 februarie 1998, grupul şi-a lansat primul material discografic de studio, intitulat Destiny's Child, de pe el fiind extras şlagărul „No, No, No”. Atât albumul, cât şi piesa au primit câte un disc de platină în S.U.A.
  Knowles n-a rezistat tentaţiei de lumea filmului, unde a debutat în anul 2001 prin intermediul producţiei Carmen: A Hip Hopera, realizate de MTV, după care a fost solicitată şi în producţii mai pretenţioase, în compania unor actori de marcă, menţionând pentru exemplificare savuroasa comedie "The Pink Panther", în care Knowles a avut un rol cu care l-a secondat pe inegalabilul Steve Martin.  

Discografie












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.