marți, 15 aprilie 2014

Amerie




   Amerie Mi Marie Rogers, cunoscută ca Amerie, s-a născut în Fitchburg, Massachusetts, pe 12 ianuarie 1980, în familia unui militar. Mama sa este din Coreea de Sud, iar tatăl afro-american.
    În copilărie a fost în diverse ţări, datorită activităţii tatălui său, înrolat în armata S.U.A. Se poate spune că a crescut mai mult prin bazele militare din Alaska, Germania sau Coreea de Sud. Acasă a vorbit limba coreană.
   I-a fost insuflată din familie dragostea pentru artă şi mai ales pentru muzică, mama fiind iubitoare de muzică clasică, iar tatăl de  R&B. S-au stabilit în Virginia şi Amelie a plecat la Universitatea Georgetown, unde a obţinut o diplomă în arte plastice în anul 2000.
   În timp ce era la Washington DC, Amerie l-a cunoscut pe producătorul muzical Rich Harrison. Cu ajutorul lui,  Amerie a semnat un contract cu Rase Entertainment şi apoi cu Columbia Records.
    A debutat în 2002 cu ,,Why Don't We Fall în Love’’ (De ce nu ne îndrăgostim), o piesă de mare succes. A fost comparată cu Tweet şi Ashanti. Următoarea piesă cu mare priză la public a fost ,,Talking to Me’’.
   Până la apariţia primului album, Touch, tot ce a înregistrat a ajuns în Top 20 R&B şi în  Billboard Hot 100. Albumul a fost lansat în 2005, ajungând pe locul 5 în topul Billboard, Amerie fiind şi compozitoarea celor mai multe piese.
    Al treilea album, Because I Love It, a fost lansat în 2007.
   În 2008 a semnat un contract cu Def Jam după divizarea cu Columbia.
   Amerie şi-a făcut propria companie de divertisment - ,,Feenix Rising’’-  împreună cu Len Nicholson şi a înregistrat cel de-al patrulea album, În Love & War, scos pe piaţă in 2009, un amestec de hip-hop, soul şi rock
    Din 2010 şi-a schimbat numele de scenă în Amerie. Lucrează la un album nou care se va numi Cymatika.
 În 2004, Amerie a început o relaţie cu managerul ei, Lenny Nicholson, iar în 2010 au anunţat că s-au logodit. Un an mai târziu, cei doi s-au căsătorit.
 

Discography




Wallpapers





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.