joi, 6 martie 2014

Ellie Goulding


   Ellie Goulding s-a născut în Anglia, cu numele de Elena Jane Goulding,  pe 30 decembrie 1986 în Lyonshall,  un mic sat de lângă Kington, Herefordshire. A fost al doilea din cei patru copii (mai are un frate şi două surori) pe care cuplul Tracey (născută Clark) şi  Arthur Goulding i-a adus pe lume. Mama sa a lucrat într-un supermarket, iar primul său tată provenea dintr-o familie care avea ca afacere...pompele funebre. Pe când împlinise cinci ani, părinţii naturali s-au despărţit, iar al doilea tată, vitreg, era şofer pe camion.
   Pe la vârsta de nouă ani, Ellie începuse să cânte la clarinet, iar la 14 ani lua lecţii de chitară.  În timpul şcolii de la Kington a câştigat un rol în piesa Vrăjitorul din Oz, în care a interpretat rolul „Sperietoarei”. În timpul colegiului, odată cu împlinirea vârstei de 15 ani, scria primele texte de muzică şi a participat la o competiţie locală, pe care a şi câştigat-o.  Deşi cânta mai mult acustic, se făcuse remarcată în cadrul concursului de tinere talente, dar fără o perspectivă concretă.
   Lucrurile aveau să se schimbe pe când studia la Universitatea din Cantebury - Kent., după întâlnirea cu doi producători de muzică dance - Frankmusik şi Starsmith – fapt ce a avut ca rezultat o pagină dedicată pe site-ul  Myspace, unde putea fi asculatată piesa "Wish I Stayed", pe care a dezvoltat-o sub îndrumarea celor doi.
   Ellie Goulding primeşte premiul criticilor britanici la Brit Awards,  iar în ianuarie 2010 se găsea în fruntea listei întocmite de BBC - Sound of 2010. "Nu mă aşteptam să ajung nicăieri în urmă cu câţiva ani. Nu mă aşteptam  nici să prind vreun contract cu o casă de discuri" - spunea artista, care era deja curtată de marile case de discuri 
   Semnează un contract cu Polydor Records,  iar albumul său de debut , Lights,  apare pe piaţă în luna martie a anului  2010. Materialul a primit recenzii favorabile din partea criticilor de specialitate, a cucerit cele mai înalte poziţii în clasamentele din ţările anglofone şi a fost comercializat în peste 600.000 de exemplare numai în Regatul Unit. 
   Primul single semnat de Ellie Goulding, "Under The Sheets" , a fost difuzat la BBC Radio 1,  pe 30 sept 2009,  bucurându-se de o audinţă remarcabilă.. 
   Goulding afirmă că este influenţată de o gamă largă de genuri, de la R & B , electronică , heavy metal, folk, hip-hop, pop şi clasic, enumerând şi o serie de artişti de inspiraţie „grea”, cum ar fi Beyonce, Ani DiFranco, Imogen Heap, Björk, Joni Mitchell şi Lauryn Hill, dar şi o serie a noului val de interpreţi, pe care-i admiră fără rezerve, precum Florence and the Machine, Marina Diamandis, Katy Perry, Lana Del Rey, Lady Gaga, Rihanna, Owl City, rapperii Kanye West, Drake and Nicki Minaj. Stilul muzical a lui Ellie Goulding a fost comparat cu cel consacrat de  Kate Nash, Meiko, Lykke Li şi Tracey Thorn.
   În viaţa sa personală, Ellie a recunoscut o prietenie cu cântăreţul de muzică folk, americanul  Lissie, alături de care a vizitat Marea Britanie în 2010.
   Totodată, Goulding este o pasionată alergătoare, parcurgând, zilnic, un traseu ce însumează 6 mile,  aproximativ 10 Km, cu intenţia de a participa la un maraton în anul 2010.  Pentru susţinerea celui de al doilea EP al său, Run into the Light (Aleargă în lumină),  a invitat un mic număr  de fani prin intermediul paginilor de Facebook, pentru a alerga împreună în şapte oraşe diferite din Marea Britanie şi a anunţat că va face la fel în Europa şi Statele Unite. Goulding a fugit inaugural în cadrul semimaratonului Nike Women  de la Washington DC, din data de 28 aprilie 2013.
   Ellie Goulding s-a implicat în multe  acţiuni caritabile, cu predilecţie în cele ce au avut copii în centrul temei, dar şi în cele cu privire la problemele femeilor în materie de educaţie, sănătate şi justiţie.
 

Discography
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.