marți, 25 februarie 2014

Alesha Dixon

    Alesha Anjanette Dixon s-a născut pe data de 7 octombrie 1978, în Welwyn Garden City, Regatul Unit, dintr-o mamă engleză şi un tată de origine jamaicană, fiind unul dintre cei şapte copii ai familiei Dixon. Studiile şi le-a efectuat în cadrul instituţiei Monks Walk School, din localitate, dorindu-şi să devină profesor de educaţie fizică după absolvirea colegiului.
   Într-o deplasare cu trenul, a fost întrebată de un compozitor dacă are abilităţile necesare pentru a cânta, după care, o altă persoană, a dorit să afle dacă a făcut parte dintr-un grup muzical. Apararent lipsit de importanţă, evenimentul a determinat-o să-şi suspende activitatea didactică în cadrul Loughborough University, optând pentru o carieră muzicală. 
   Dixon alături de Su-Elise Nash, Sabrina Washington şi Zena McNally au pus bazele formaţiei de muzică rhythm and blues, Mis-Teeq. Grupul şi-a lansat discul single de debut, „Why?”, la finele anului 2000, cântec ce s-a poziţionat pe locul 8 în Regatul Unit. La scurt timp după înfiinţare, McNally a hotărât să înceapă o carieră pe cont propriu, părăsind formaţia. Cel de-al doilea disc single al grupului, „All I Want”, a obţinut poziţia cu numărul 2 în UK Singles Chart şi s-a clasat în top 40 în Belgia şi Australia.
   Albumul de debut al Mis-Teeq, Lickin' On Both Sides, a fost lansat la data de 27 octombrie 2001. De pe acesta au mai fost extrase alte trei discuri single. „One Night Stand”, s-a clasat în top 20 în Australia (locul 17), Danemarca (locul 17), Regatul Unit (locul 5) şi a devenit cel mai mare hit al grupului în Elveţia. „B With Me” a fost cel de-al doilea hit de top 20 al formaţiei în Australia. Ultima lansare de pe material a constituit-o un single dublu, „Roll On /This Is How We Do It”, ce s-a clasat pe locul 25 în Olanda. În urma succesului înregistrat cu albumul de debut, Mis-Teeq au devenit, în 2003, imaginea magazinelor JD Sports. Materialul a obţinut locul 3 în UK Albums Chart, primind dublu disc de platină, pentru vânzări de peste 600.000 de exemplare.
   După succesul primului album, formaţia, a lansat un nou disc single, „Scandalous”. Acesta a devenit un hit la nivel mondial, fiind clasat în top 10 în Australia, Danemarca, Irlanda, Noua Zeelandă şi Regatul Unit, câştigând locuri de top 40 în majoritatea clasamentelor. Cântecul constituie şi debutul grupului în Statele Unite ale Americii, poziţionându-se pe locul 35 în Billboard Hot 100 şi pe locul 7 în Billboard Hot Dance Airplay.
   Cel de-al doilea material discografic, Eye Candy, a început a fi comercializat începând cu data de 29 martie 2003. Albumul a debutat pe locul 6 în UK Albums Chart, o clasare mai slabă decât cea a predecesorului său, ce a obţinut locul 3. Un al doilea extras de pe single, „Can't Get It Back”, a debutat pe locul 8 în UK Singles Chart, intrând în top 50 şi în Belgia, Europa şi Irlanda. Un ultim disc single, „Style”, a fost promovat, ocupând poziţia cu numărul 13 în Regatul Unit. Albumul s-a comercializat în peste 300.000 de exemplare în ţara natală a grupului, primind discul de platină.
   În anul 2005, Alesha Dixon a semnat un contract cu Polydor Records, în valoare de 500.000 de lire sterline, pentru realizarea a trei albume de studio. Primul disc single promovat de pe albumul intitulat Fired Up a fost „Lipstick”. Acesta a debutat pe locul 14 în UK Singles Chart, staţionând în clasament timp de patru săptămâni. Un al doilea extras pe single, „Knockdown”, a fost lansat pe data de 23 octombrie 2006. Discul a debutat pe locul 69 în Regatul Unit, câştigând treapta cu numărul 45 după o săptămână. Datorită prestaţiei modeste a primului single şi eşecului înregistrat de „Knockdown”, la data de 6 noiembrie 2006, Dixon şi Polydor Records şi-au reziliat contractul de comun acord, însă fără a comercializa materialul Fired Up.
   În anul 2007, Alesha Dixon a participat la emisiunea-concurs Strictly Come Dancing, alături de dansatorul profesionist Matthew Cutler. Cei doi au devenit favoriţii spectacolului încă din a treia săptămână. Cuplul a fost desemnat câştigătorul competiţiei, primind cele mai multe voturi din partea celor peste 12,1 milioane de telespectatori. În urma succesului înregistrat în acest concurs, cariera muzicală a interpretei a cunoscut un nou început.
   Artista a semnat un contrat cu casa de discuri Asylum Records, în 2008, prin acest act stipulându-se faptul că cele două părţi vor lansa patru albume. Primul, The Boy Does Nothing (produs de grupul Xenomania), a fost lansat în noiembrie 2008.  Discul s-a poziţionat pe treapta cu numărul 5 în Regatul Unit, devenind prima clasare de top 5 a interpretei în cariera independentă.
   Cel de-al doilea material discografic de studio, The Alesha Show, a fost lansat pe data de 24 noiembrie 2008 în Irlanda şi Regatul Unit. Datorită succesului cunoscut de cel de-al doilea single al materialului, „Breathe Slow”, The Alesha Show, a obţinut locul 12. „Breathe Slow”, cel de-al doilea extras pe single al materialului, a devenit primul hit de top 3 al artistei în ţara sa natală.
   Dixon a început înregistrările unui nou material discografic de studio în prima parte a anului 2010, la sesiuni luând parte compozitori precum Jim Beanz, Xenomania, Soulshock & Karlin sau Rodney Jerkins.
   În calitate de fotomodel, Alesha este impresariată de compania Select Model Management, apărând pe coperta unor reviste precum Cosmopolitan, FHM, Arena, Company, Bliss sau More. În anul 2008, artista a fost inclusă pe lista „celor mai sexy femei din lume”, publicată de revista FHM, obţinând locul 44. Dixon a fost prezentă şi în videoclipul cântecului „She Wants to Move”, interpretat de grupul muzical N*E*R*D.
   În anul 2009, artista s-a alăturat organizaţiei caritabile Comic Relief în excursia realizată de aceasta pe multele Kilimanjaro. În acestă expediţie i s-au alăturat o serie de celebrităţi britanice, printre care şi componetele formaţiei muzicale Girls Aloud, Cheryl Cole şi Kimberly Walsh. Împreună, aceştia au strâns peste un milion şi jumătate de lire sterline, folosite pentru ajutarea persoanelor ce suferă de malarie din Tanzania.
   În vara anului 2005, artista s-a căsătorit cu Michael Harvey, membru al grupului So Solid Crew, după o relaţie de cinci ani de zile. Cei doi s-au separat după doar un an, datorită faptului că Harvey i-a fost infidel lui Dixon, înşelând-o cu interpreta britanică de muzică R&B Javine Hylton.  

Discography
 
Albume alături de Mis-Teeq
Albume în cariera independentă


 
 

Wallpapers





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.