marți, 19 noiembrie 2013

Charlotte Church



    Charlotte Church s-a născut în Ţara Galilor, pe data de 21 februarie 1986, la Llandaff, lângă Cardiff, cu numele  Charlotte Maria Reed.  Este cântăreaţă, compozitoare, actriţă şi prezentatoare tv.

   
A început să devină cunoscută din copilărie ca şi cântăreaţă de muzică clasică, înainte de a se orienta spre muzica pop, în 2005. Până în 2007 a vândut mai mult de 11 milioane de albume în întreaga lume. De curând a prezentat cea de-a treia serie a show-ului “The Charlotte Church Show” de la Channel 4.

    S-a remarcat la 11 ani când a cântat “Pie Jesu” la telefon,  în timpul emisiunii “This Morning”, ca mai apoi să performeze la ITV în cadrul concursului “Big Talent Show” în 1997. Prestaţia a fost urmată de  concerte la Cardiff Arms Park, the Royal Albert Hall şi în deschiderea recitalului pentru Shirley Bassey susţinut la Antwerp. A primit de asemenea o bursă la Howell’s Schoo l Llandaff
în Cardiff, pe care a început-o în 1998.  
   Primul său album a fost “Voice of an Angel”, cu care a devenit "cel mai tânăr artist cu un album pe locul 1 în topurile engleze". Cel de-al doilea album al său s-a numit “Charlotte Church”, iar single-ul “Just Wave Hello” a fost elementul central în campania de publicitate pentru Ford Motor Company. În anul 2000 a lansat albumul “Dream a Dream”, album ce s-a bucurat de succes răsunător. În 2001 şi-a făcut debutul în filmul “A beautiful Mind”, iar un an mai târziu a lansat un "Best of", numit “Prelude” şi a luat parte la turneul Royal Christmas.
   În 2005 a apărut primul său album pop, “Tissues and Issues”, iar patru single-uri au avut un succes notabil în UK: “Crazi Chick”, “Call my name”, “Even God can’t change the past” şi “Moodswings”. A hotărât să ia o pauză de la cântat, iar în 2007 a devenit patron de caritate la The Topsy Foundation UK. Pe 1 noiembrie 2010 a fost lansat un nou album al lui Charlotte: “Back to Scratch”. A cochetat de asemenea cu actoria, având numeroase apariţii la tv în serialul de la CBS, “Touched by an Angel”, iar în 2005 şi-a jucat propriul rol în episodul “The Catherine Tate Show”. În decembrie 2005 a interpretat-o pe Dorothy Gale în “The Wizard of Oz”, iar în ianuarie 2010 a putut fi văzută în “Hospital 24/7”.
În vara lui 2006 şi-a început propriul show de televiziune, “The Charlotte Church Show”, la Channel 4. Church a câştigat premiul British Comedy la categoria “Best female comedy newcomer”, în 2006, dar şi “Funniest tv personality”, la premiile Baftă. În 2008 a fost nominalizată la premiile speciale Rose d’Or la categoria “Best Entertainer”.

Discography



Wallpapers






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.