joi, 7 noiembrie 2013

Nicki Minaj



   Nicki Minaj, numele real fiind Onika Tanya Maraj, s-a născut pe data de 8 decembrie 1982, la Port of Spain, capitala statului Trinidad-Tobago.
   Nicki Minaj a povestit într-un interviu că tatăl o bătea pe mama ei, în cele din urmă incendiind casa în care locuiau. Nicki a vrut să-şi omoare tatăl pe vremea când era încă un copil, deoarece nu mai suporta bătăile pe care mama sa le primea şi faptul că tatăl venea acasă băut şi drogat, purtându-se agresiv cu cele două. Părinţii s-au despărţit, iar acele a fost momentul în care Nicki a decis că trebuie să schimbe ceva în viaţa ei. A lucrat în mai multe locuri de acolo, ca barman, ca ospătar, dar în cele din urmă s-a apucat de rap, fiind descoperită pe MySpace de către un impresar. După această perioadă a urmat o colaborare cu rapperul Lil Wayne, care are o casă de discuri, moment ce a lansat-o în cariera solo.
   A debutat în anul 2007 cu mai multe mixtape-uri. Încă de mică a iubit actoria şi muzica, a cântat la clarinet şi a jucat în mai multe piese de teatru, unde a şi câştigat.În anul 2010 lansează primul său album numit Pink Friday. Discul s-a bucurat de succes critic şi comercial, iar unele publicații aveau să o numească pe Minaj „Noua regină a muzicii hip-hop".
   Minaj, în vârstă de 30 de ani, a primit două nominalizări pentru albumul "Pink Friday: Roman Reloaded" - la categoriile "pop/rock" şi "rap/hip hop" - şi pentru cel mai bun artist rap, alături de Drake şi americanul Tyga,.
   Nicki Minaj a participat încă din anul 2010 la VMA, MTV MUSIC AWARDS, AMA şi premiile BET AWARDS. În anul 2012, Nicki a fost nominalizată şi la premiile Grammy, unde a făcut furori şi a stârnit multe controverse cu melodia Roman Holiday. Nicki a apărut într-un costum roşu Versace, o pelerină cu glugă la braţul unui preot. În momentul melodiei a avut loc o exorcizare, iar Nicki a levitat. Cu toate acestea, artista nu a fost foarte apreciată, fiind întrebată într-un interviu despre prestaţia pe care a ţinut-o, iar ea a spus că este o foarte bună actriţă, reuşind astfel să îşi promoveze muzica.
   Nicki şi-a lansat o linie de cosmetice M.A.C, precum şi un parfum Pink Friday personalizat în stilul artistei. De curând a scos piesă după piesă cu numeroşi artişti cunoscuţi, lansând astfel şi o linie vestimentară. Tot în anul 2013, Nicki Minaj a promovat o băutură răcoritoare, fiind în cele din urmă vedeta care apare în multe reclame TV, ca de exemplu: Adidas, Pepsi şi Myx Moscato.

Discography




Wallpapers




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.