luni, 30 mai 2016

Jessica Jay



   Jessica Ellen Cornish (n. 27 martie 1988, Redbridge, Londra, Anglia), cunoscută publicului sub numele de Jessie J, este o cântăreaţă şi textieră din Marea Britanie. Jessie J a fost elevă la liceul Mayfield din Londra. Studiile le-a început la şcoala de arte Colin’s Performing Arts School, iar la vârsta de 11 ani a fost aleasă să joace în producţia lui Andrew Lloyd Webber, Whistle Down the Wind. Jessie J are două surori, care sunt cu cinci, respectiv şapte ani mai mari decât ea şi care au fost nişte eleve de top. În comparaţie cu surorile sale, Jessica spune că: „nu a fost niciodată foarte bună la ceva”, în schimb: ”Pune-mă să aleg haine pentru cineva, să mă machez, să-mi fac părul, să cânt, dar nu-mi da bani pe mână pentru că nu e domeniul meu”. De asemenea, ea a spus că nici la examenele şcolare nu se baza pe inteligenţa sa. Totuşi, domeniul care i-a plăcut lui Jessie a fost cântatul, despre care vorbeşte ca fiind mediul ei. Cu toate că se pricepea la muzică, a fost eliminată din corul şcolii pentru că avea o voce prea puternică.
    La vârsta de 16 ani, şi-a început studiile la BRIT School, iar la 17 ani s-a alăturat unui grup muzical de fete, numit „Soul Deep”.
    De la vârsta de 11 ani, Jessie J suferea de o bătaie neregulată a inimii, motiv pentru care la vârsta de 18 ani a avut un accident vascular cerebral minor. Din cauza acestui lucru, ea nu consumă alcool sau tutun. La începutul anului 2011, a suferit un atac de panică pe scenă, după ce a fost forţată să cânte în întuneric.
    Primul ei contract cu o casă de discuri a fost cel semnat cu Gut Recrods, înregistrând şi un album, dar compania a dat faliment înainte ca materialul să fie lansat pe piaţă. După acest eşec, Jessie a început să scrie versuri pentru melodii, obţinând un contract de la Sony ATV. Totodată, a ajutat-o pe Cyndie Lauper în timpul turneului Ya To The Bring al cântăreţei americane, în 2008.
    A semnat un contract cu casa de discuri Island Records, după care a înregistrat primul album, numit Who You Are. A cunoscut pentru prima dată faima după ce a scris cântece pentru cântăreţi americani precum Chris Brown sau Miley Cyrus. Cea mai de succes melodie la care a lucrat şi este „Party in the U.S.A.”, care a fost foarte apreciată în numeroase ţări. La 7 ianuarie 2011, Jessie J câştigă premiul Sound of 2011 (BBC), iar o lună mai târziu primeşte Critic’s Choice, în cadrul galei BRIT Awards 2011.
    Primul său single, „Do It Like A Dude”, a reuşit să ajungă pe locul al doilea în Regatul Unit, fiind cea mai bună clasare a melodiei. „Price Tag”, cel de-al doilea single al cântăreţei, a intrat în topuri de pe primul loc în Regatul Unit, Irlanda şi Noua Zeelandă, în timp ce în alte 19 ţări a fost în top zece. „Price Tag” a fost lider pentru două săptămâni consecutive în Regatul Unit. Albumul său de debut a fost lansat la data de 25 februarie 2011 şi s-a clasat pe locul 2 în UK Albums Chart.
    Procesul de înregistrare al albumului Who You Are a durat şase ani. După spusele artistei, a fost finalizat la data de 19 ianuarie 2011. La sfârşitul anului 2010, Jessie J a lansat primul său single, „Do It Like A Dude”. Melodia a fost bine primită de critici. Cu „Do It Like A Dude”, a urcat pe locul 2 în UK Singles Charts, nereuşind să întreacă discul single al lui Bruno Mars, „Grenade”.
    Price Tag, cel de-al doilea single al cântăreţei, lansat la 11 ianuarie 2011, a intrat în topuri de pe primul loc în Regatul Unit, Irlanda şi Noua Zeelandă, în timp ce în alte 19 ţări a fost în top zece. “Price Tag” a fost lider pentru două săptămâni consecutive în Marea Britanie şi a reuşit să detroneze melodia colegei sale de şcoală, Adele, “Someone Like You”. La 1 februarie 2011, “Price Tag” a fost lansat şi în Statele Unite, ajungând până pe locul 23 în Billboard 100. Prima apariţie a lui Jessie J la televiziunea din America, a fost la data de 12 martie 2011, la NBC, în cadrul episodului din Saturday Night Live unde a fost invitatul muzical. În 2010, single-ul ei “Sexy Silk” a putut fi ascultat în filmul Easy A.
    La data de 25 februarie 2011, albumul ei de debut, Who You Are, a fost lansat. În ciuda interesului foarte mare din partea fanilor, albumul a fost lansat cu o lună mai târziu, iniţial fiind anunţat la data de 28 martie 2011. 6 martie este data la care albumul ocupă locul doi în UK Album Chart. În aprilie 2011, albumul debutează pe locul 11 în Statele Unite. Jessie J va cânta la iTunes Festival la data de 15 iulie 2011.
    Jessie J a recunoscut public că este bisexuală

Discography





Wallpapers


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.