vineri, 18 octombrie 2013

Jessica Simpson



    Jessica Ann Simpson s-a născut pe data de 10 iulie 1980 în Abilene, Texas, părinţii săi fiind Tina şi Joe Simpson.  A început să cânte în corul bisericii locale la o vârstă fragedă, iar la 12 ani a luat parte la audiţiile susţinute pentru The Mickey Mouse Club, însă nu a reuşit să promoveze.  În timp ce a intrat la liceul J.J. Pearce High Scool, Jessica a înregistrat un album de muzică gospel, realizat sub egida Proclaim Records, dar compania a dat faliment şi materialul nu a mai fost promovat sau lansat.
   Simpson a părăsit liceul la vârsta de 16 ani şi a pornit într-un turneu de promovare a muzicii creştine.  A fost abordată de casa de discuri Columbia Records, după ce directorul Tommy Mottola a ascultat una dintre înregsitrările independente ale sale, obţinând la scurt timp un contract de promovare.
   În urma încheierii unui contract de promovare cu casa de discuri Columbia Records, o parte afiliată companiei Sony BMG, Simpson a început promovarea primului său disc single, intitulat „I Wanna Love You Forever”.  Cântecul s-a bucurat de un succes major în SUA, ocupând poziţia cu numărul trei în clasamentul Billboard Hot 100, fiind până astăzi cel mai bine plasat extras pe single al artistei în acesată listă întocmită de revista Billboard. La nivel global, înregistrarea a obţinut clasări similare, urcând în primele zece locuri ale listelor muzicale din ţări precum Australia, Belgia, Canada, Regatul Unit sau Suedia.  Piesa a fost inclusă pe materialul discografic de debut al cântăreţei, intitulat Sweet Kisses, care s-a plasat pe locul 25 în clasamentul Billboard 200, la nivel mondial înregistrând poziţionări similare în cadrul listelor celor mai bine vândute materiale discografice.  Albumul a primit dublu disc de platină în Statele Unite ale Americii şi un disc de platină în Canada.
   În anul 2001 Simpson a adoptat o schimbare de imagine odată cu promovarea celui de-al doilea album al său, intitulat Irresistible. Acesta a fost promovat prin intermediul piesei de titlu, care a devenit în scurt timp un hit în Statele Unite ale Americii, urcând până pe locul 15 şi devenind cel de-al doilea cântec de top 20 al lui Simpson în lista compilată de revista Billboard. Albumul a debutat pe locul 6 în Billboard 200, vânzările din prima lună fiind de aproximativ 300.000 de exemplare. Materialul a primit discul de aur în Statele Unite ale Americii, comercializându-se în peste 755.000 de copii. La nivel internaţional, discul a înregistrat clasări şi vânzări mediocre, primind un disc de aur în Canada.
   În anul 2002, interpreta a lansat şi un album de remixuri intitulat This Is The Remix,  acesta obţinând locul 18 în lista americană Billboard Top Electronic Albums. La finele aceluiaşi an, cântăreaţa s-a căsătorit cu fostul component al formaţiei 98 Degrees, Nick Lachey, cu care Simpson a susţinut o serie de concerte pentru a-şi promova albumul Sweet Kisses.
   În timpul lunii iulie a anului 2003 artista a lansat un nou disc single intitulat „Sweetest Sin”.  Acesta a obţinut doar locul 24 în Billboard Bubbling Under Hot 100, echivalentul poziţiei cu numărul 124 în clasamentul general. În ciuda eşecului întâmpinat de primul extras pe single, albumul In This Skin a debutat pe locul 10 în lista celor mai bine vândute albume din Statele Unite ale Americii. Cel de-al doilea extras pe single, „With You” a urcat pe locul 14 în Billboard Hot 100 şi a devenit un nou succes la nivel global. Graţie cântecului albumul a fost relansat într-o ediţie de colecţie ce a urcat până pe locul 2 în Billbaord 200. În anul 2003, In This Skin a primit discul de aur în Canada, discul de platină în Australia (fiind până astăzi singurul material discografic al artistei ce obţine o certificare în această regiune) şi triplu disc de platină în ţara natală a artistei, S.U.A. Materialul s-a comercializat în peste şapte milioane de exemplare la nivel global, fiind până astăzi cel mai bine vândut disc al interpretei.
   La finele anului 2004, cântăreaţa a lansat un album de colinde şi cântece specifice Crăciunului, intitulat Rejoyce: The Christmas Album.  Acesta a primit un disc de aur în S.U.A. pentru vânzări de peste 500.000 de exemplare.
   Un an mai târziu, în 2005, câtăreaţa a promovat piesa „These Boots are Made for Walkin'”, ce a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului The Dukes of Hazzard,  peliculă unde artista deţine un rol important.  Cu toate că interpretarea lui Simpson în film a fost aspru criticată, câştigând şi o serie de nominalizări la Zmeura de Aur,  înregistrarea s-a bucurat de success la nivel mondial, fiind cel mai bine clasat single al lui Simpson în ţări precum Australia, Austria, Germania, Noua Zeelandă sau Regatul Unit. Videoclipul a devenit cunoscut la nivel mondial datorită imaginii provocatoare adoptate de Jessica Simpson,  aceasta fiind blamată şi ridiculizată, scenele fiind parodiate de grupul umoristic de origine americană Mad TV.  Difuzarea materialul a fost interzisă în majoritatea Americii de Nord, Orientului Mijlociu, dar şi în ţări precum India şi Venezuela.  În aceeaşi perioadă au apărut informaţii conform cărora interpreta şi Nick Lachey îşi vor încheia mariajul.
   Odată cu încheierea divorţului de Nick Lachey, artista a început înregistrările pentru cel de-al patrulea material discografic de studio, schimbând casele de discuri şi promovând albumul sub egida Epic Records.  Primul cântec lansat după această schimbare, „A Public Affair” a devenit în scurt timp popular datorită videoclipului său, ce îi include ca invitaţi speciali pe Eva Longoria, Christina Applegate, Christina Milian, Maria Menounos, Andy Dick şi Ryan Seacrest. Înregistrarea a urcat până pe locul 14 în Billboard Hot 100 şi până pe treapta cu numărul 6 în clasamentul Billboard Hot Digital Songs. De asemenea, a devenit prima clasare pe locul 1 a lui Simpson în topul Billboard Hot Dance Cub Play. La nivel mondial, „A Public Affair” a urcat până pe locul 9 în Irlanda şi a obţinut clasări notabile în Australia, Canada, Regatul Unit sau Suedia.
   În luna septembrie a anului 2007, tatăl lui Simpson, care este şi impresarul său, a declarat pentru revista People faptul că artista doreşte să înregistreze un album care să conţină în totalitate piese country.  La mai puţin de un an de la aceste dezvăluriri, pe internet a apărut primul extras pe single de pe viitorul material discografic. „Come on Over” a devenit în scurt timp un cântec popular, posturile de radio ce promovează muzica country începând să îl difuzeze. Înregistrarea a debutat pe locul 41 în Billboard Hot Country Songs, devenind cea mai înaltă intrare în clasament pentru o piesă de debut în lumea muzicii country. Albumul pe care a fost inclus „Come on Over”, a fost intitulat Do You Know şi lansat pe data de 9 septembrie 2008 în Statele Unite ale Americii. Materialul a debutat pe locul 1 în Billboard Top Country Albums şi pe locul 4 în clasamentul general.
   Genurile muzicale adoptate de Jessica Simpson variază de la muzica pop la muzica rhythm and blues sau muzică country, tema cea mai des utilizată în compoziţiile artistei fiind dragostea, aceasta dominând primul său compact disc.
   La începutul carierei artistice, Jessica a adoptat o imagine conservatoare, ce se potrivea cu înregistrările promovate. Aspectul interpretei s-a schimbat odată cu albumul Irresistible, cântăreaţa pozând în ipostaze uşor provocatoare. Simpson nu a fost mulţumită de această nouă imagine, însă datorită faptului că era nevoie de acest tip de apariţie, datorită conceptului materialului, aceasta s-a conformat. 

Sursa: Wikipedia

Discography




Wallpapers






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.