joi, 25 aprilie 2013

Ke$ha



    Kesha Rose Serbet, cunoscută sub numele de Kesha sau Ke$ha, s-a născut în San Fernando Valley, California, pe data de 1 martie 1987. Mama sa, Pebe Sebert, era scriitoare şi cântăreaţă, dar a fost nevoită să lupte din greu  să-i întreţină pe Kesha şi fratele ei, Lagan.  În 1991 familia s-a mutat în Nashville, Tennessee. Kesha a mers la Universitatea Belmont, dar a renunţat, la vârsta de 17 ani, ca să se mute în Los Angeles, California. După câteva luni a fost descoperită de Dr. Luke şi Max Martin, iar imediat după acest moment a pornit-o spre New York, pentru a începe să lucreze la primul ei album.
   În 2009, Kesha a atras atenţia industriei muzicale după ce a cântat împreună cu Flo Rida pentru single-ul "Right Round" al acestuia, care a debutat direct pe poziţia de Number One în Billboard Hot 100. Mai târziu, cântăreaţa a semnat un contract cu RCA Records, lansând single-ul "TiK ToK", care a avut un succes comercial foarte mare, ajungând pe prima poziţie a topurilor, din unsprezece ţări. "Tik Tok" a stabilit recordul pentru cele mai multe descărcări digitale într-o săptămână ale unui artist de sex feminin.
   La 1 ianuarie 2010 a fost lansat primul ei album de studio, numit Animal. Muzica şi imaginea ireverenţioasă a artistei au făcut ca succesul comercial să fie dobândit în cel mai scurt timp, astfel că în Statele Unite a cucerit primul loc în clasamentele de specialitate aproape fără efort. 
   La sfârşitul anului 2012 lansează hitul „Die Young”, care ajunge pe primele locuri în 10 ţări. În România, piesa a reuşit să acceadă doar până pe poziţia cu numărul 10. „Die Young” se bucură de un succes enorm în anul 2013 .
 
Discografie
Albume solo
Albume colaborare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.