vineri, 28 decembrie 2012

Melanie Fiona


   Melanie Fiona Hallim s-a născut la data de 10 martie1983 în Toronto, Canada, fiind cel de-al doilea copil al unui cuplu de canadieni cu origini guianeze. În copilărie, Fiona interpreta diverse cântece ale lui Whitney Houston împreună cu mama sa, iar în adolescenţă cânta piesele din serialul Disney, Mica sirenă. Deşi părinţii săi işi doreau ca ea să urmeze medicina, Fiona a absolvit cursurile unei facultăţi cu profil financiar, secţia afaceri şi finanţe.
   După ce împlineşte douăzeci de ani, Melanie Fiona se mută în Los Angeles, vrând să debuteze pe scena muzicală din S.U.A. Concomitent interpreta şi compunea diverse piese pentru primul său material discografic. La finele anului 2005, una dintre compoziţiile sale, „Dem Haters”, este înregistrată de cântăreaţa americană Rihanna şi inclusă pe albumul A Girl Like Me (2006). La finele anului 2007, Fiona semnează un contract de management cu Steve Rifkind, fondatorul casei de înregistrări SRC Records.
    În toamna anului 2008 Melanie Fiona cântă în deschiderea concertelor Glow in the Dark, printre ceilalţi interpreţi prezenţii numărându-se Chris Brown, Kanye West şi Rihanna. Prezenţa Fionei în acest turneu a fost remarcabilă, având în vedere că până la momentul respectiv ea nu publicase niciun material discografic.
    În primăvara anului 2009 piesa „Give It to Me Right” a fost lansată pe disc single în America de Nord, dar şi în unele regiuni din Europa. În clasamentele de specialitate din Canada, Grecia şi Italia, cântecul a devenit un hit notabil, ocuând poziţii fruntaşe.
    În luna septembrie, cel de-al doilea disc single al Melaniei Fiona, intitulat „It Kills Me”, a fost lansat la nivel internaţional, fiind însoţit de un videoclip. Piesa a obţinut prima poziţie în clasamentul Billboard R&B.

Sursa: Wikipedia

Discografie

Albume de studio

Discuri single

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.