joi, 15 martie 2012

Laura Branigan

Laura Branigan Ann (n. 3.07.1957, la Brewster, New York - d.26.08.2004, la East Quogue, New York) a fost o cântăreaţă şi compozitoare de origine americană. La începutul anilor 1970, Branigan a fost componentă a trupei, Lunca, cu care, în 1973, a înregistrat un albumul The Friend Ship. Nu a fost un succes, iar Laura nu a mai dorit să amintească de implicarea sa în activitatea trupei. A încercat diverse joburi, inclusiv un stagiu pentru cântăreţul Leonard Cohen, pentru care a făcut backup în cadrul unui turneu.
În 1979, Branigan a semnat un contract cu Atlantic Records. Vocea sa puternică, de alto, putea acoperi cinci octave fără mare efort, numai că, în mod ironic, tocmai vocea sa părea să fie un obstacol în cariera dorită, fiind exclusă orice variantă de duet, sau vreo altă asociere vocală. În cele din urmă, Laura a fost apreciată ca o cântăreaţă de pop, după care a apărut şi un single, "Looking Out for Number One", urmată şi de o scurtă apariţie pe Dance Chart din SUA.
În decembrie 1981 s-a căsătorit cu Larry Kruteck, un avocat cu 20 ani mai în vârstă decât ea. La puţin timp după lansarea albumului "Over My Heart" (1993), Branigan a părăsit industria muzicală, pentru a petrece mai mult timp cu soţul său diagnosticat de cancer de colon. După operaţie şi chimioterapie , doctorii au apreciat că va supravieţui încă două luni. Branigan a refuzat să accepte prognosticul şi i-a administrat tratamente pe bază de plante. Kruteck a a rezistat încă doi ani şi jumătate într-o cabană pe plaja din Hamptons, lângă New York. El a murit pe 15 iunie 1996 .
În 1982 Laura Branigan avea să editeze primul său album solo, Branigan, iar "All Night With Me" a fost hitul cu care a urcat până pe locul 69 în topul Billboard. Mulţi critici îi comparau vocea cu a inegalabilei Donna Summer, dar şi cu cea a mult mai sofisticatei Barbra Streisan
Marele său succes a fost piesa "Gloria", care, la origine, a fost un cântec italian de dragoste, lansat de  Umberto Tozzi, în 1979. 
1983 Filmul Flashdance conţinea două piese ale Laurei, " Gloria" şi un cântec nou," Imagination ".
Laura Branigan s-a stins pe 26 august 2004, la opt ani distanţă de la dispariţia soţului său. Abia împlinise 47 de ani, când, conform diagnosticului medical, un anevrism cerebral a trecut-o în nefiinţă la reşedinţa din East Quoque, statul New York. 












Un comentariu:

  1. Pacat o poveste destul de frumoasa ! In general oameni care merita sa traiasca si nu isi bat joc de viata tocmai aceea mor iar restul prapaditilor din VIPurile lumi isi bat joc si traiesc pana la batanete, dar de fiecare cu viata lui !

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.