vineri, 15 aprilie 2011

Toni Braxton

Toni Braxton Michelle s-a născut în data de 7 octombrie 1967 la Severn, Maryland , SUA, într-o familie de oameni religioşi,  tatăl său fiind preot metodistest. Toni, împreună cu surorile sale (Traci, Trina, Towanda, şi Tamar) au început să cânte pe la sfârşitul anilor '80 ca...Braxtonse, iar primul lor lor single, "Good Life", a fost lansat în 1990, dar piesa nu a avut cine ştie ce succes. Totuşi, Toni s-a făcut remarcată prin timbrul său vocal, de "contraalto", care aducea cu cel al Anitei Baker, cea care, din motive de sarcină, avea chiar să-i cedeze locul pentru coloana sonoră a filmului Boomerang, în care actorii Eddie Murphy şi Halle Berry au prestat la superlativ.
   Toni Braxton este cântăreaţa americană de R&B care a câştigat câte un premiu Grammy pentru fiecare dintre cele şase albume, lansând totodată numeroase hit-uri ce s-au impus în topurile internaţionale de specialitate. Doar dacă amintim de "You're Makin' Me High", "Un-Break My Heart"sau de "Spanish Guitar" şi am avea suficiente argumente pentru a înţelege motivele pentru care doi ani la rând a fost desemnată a fi cea mai bună voce feminină de R & B (1994 şi 1995).
    Viaţa şi cariera lui Toni Braxton nu a însemnat numai lapte şi miere. Atât problemele financiare, dar mai ales cele de sănătate au făcut-o deseori să treacă prin adevărate drame personale. După o primă experienţă de declin financiar, din 1998, ea a solicitat în luna octombrie a anului 2010 o procedură juridică prin care a cerut să fie plasată sub incidenţa legii falimentului, din cauza acumulării unor datorii ce depăşeau practic valoarea totală a averii sale. Cea mai şocantă dezvăluire a artistei avea însă legătură cu starea sa de sănătate, după ce cu ceva timp în urmă suferise o intervenţie chirurgicală pentru extirparea unui nodul mamar. De această dată, în 2010 mai precis, Toni Braxton declarase că a fost diagnosticată cu lupus, mărturisire făcută într-un discurs pe care l-a susţinut în cadrul galei de caritate "Annual Lupus Bag Ladies Luncheon", organizată pentru a creşte gradul de conştientizare a populaţiei în legătură cu această maladie.











Un comentariu:

  1. O voce superba,cu un timbru aparte;piese delicate si pline de sentiment...imi place foarte mult;multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.