duminică, 13 martie 2011

Belinda Carlisle

Belinda Carlisle Jo s-a născut la 17 august 1958 în California, mai precis la Los Angeles, Hollywood. A fost primul copil din cei şapte (mai are trei fraţi şi trei surori) pe care Harold, de profesie antreprenor, şi soţia sa Joanne, casnică, avea să-i aducă pe lume. Numai că tatăl avea să părăsească familia, pe vremea când Belinda abia împlinise cinci anişori. Mama şi-a refăcut viaţa, recăsătorindu-se, dar între tatăl vitreg, Duke Kurczeski, şi Belinda nu a fost posibil să fie realizată o punte de legătură, de bună înţelegere. La şcoală a făcut parte din echipa de majorete a şcolii  Newbury Park High School, pe care a absolvit-o la 19 ani, vârstă la care Belinda a plecat de acasă.
   Primul său contact cu lumea muzicii s-a produs făcând back-up într-o trupă punk, unde a ajuns cu ajutorul bateristului, dar colaborarea nu a fost de lungă durată, trupa fiind în prag de destrămare. Belinda Carlisle abia prinsese gustul pentru cariera muzicală, motiv pentru care a contribuit alături de prietenii săi - Margot Olaverria, Elissa Bello, şi Jane Wiedlin - la înfiinţarea formaţiei Go-Go's.
   Go-Go's a devenit una dintre cele mai de succes trupe americane din anii '80, cu nenumărate difuzări pe posturile de radio şi cu dese apariţii televizate. În 1981, anul debutului, aveau să cucerească din start câteva discuri de platină1981, cu piesele:  Beauty and the Beat, "We Got the Beat" şi "Our Lips Are Sealed". Un an mai târziu,   piesa "Vacation" avea să le aducă "aurul", iar în 1984 aveau să urce pe locul 11 în topurile americane cu piesa "Head over Heels", de pe albumul  "Talk Show".
   Go-Go's s-a destrămat în 1985, moment în care Carlisle s-a dedicat carierei solo. Primul său album solo a fost lansat în 1986, tot la "IRS Records", ca şi anterioarele. Succesul a fost imediat în America de Nord , cucerind cu hitul "Mad About You" aurul în SUA şi "platina" în Canada. Cu toate acestea, cântăreaţa nu a fost destul de puternică pentru a rezista" tentaţiilor" oferite de succes, dând în patima drogurilor şi a alcoolului. După 30 de consum, Belinda Carlisle avea să înceapă lupta pentru a se salva din ghearele toxicomaniei,  după o serie de "coşmaruri şi viziuni macabre", conform declaraţiilor sale din cartea "Lips Unsealed", în care artista şi-a etalat întreaga viaţă.
"Am mers în Londra, cu afaceri, însă am petrecut trei zile pline închisă în camera de hotel, prizând cocaină. Mi-am dat seama de abuz şi că în ultimii 30 de ani îmi irosisem viaţa, îndreptându-mă spre moarte".
"Când m-am ridicat şi m-am privit în oglindă, nu am văzut pe nimeni uitându-se la mine. Eu nu mai existam. M-am speriat şi în acel moment am avut o teamă incredibilă, nişte fiori care îmi traversau tot corpul. În acel moment m-am văzut moartă, în acea cameră de hotel." mai scria Belinda Carlisle în cartea sa.











Un comentariu:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.