duminică, 17 octombrie 2010

SCORPIONS


Scorpions este cea mai renumită și consacrată trupă hard rock/heavy metal din Germania. De-a lungul carierei lor, care durează de mai bine de 40 de ani, aceștia au vândut peste 70 de milioane de albume. S-au făcut cunoscuți mai ales prin hituri ca Wind Of Change sau Still Loving You.
Ca mulți adolescenți născuți în Germania postbelică, Klaus Meine și Rudolf Schenker au fost impresionați de stilul Rock'n'Roll, exportat din SUA în Europa mai ales de Elvis Presley. Datorită unor familii cu dare de mână, Klaus Meine și Rudolf Schenker se găsesc în cluburile din Germania alături de formațiile lor încă din 1965. În 1965, Rudolf Schenker înființează la Hanovra (R.F.G.) trupa Scorpions. În anul 1970, Klaus Meine și fratele mai mare al lui Rudolf Schenker, Michael schimbă de la trupa Copernicus la Scorpions. În acel moment, Klaus Meine și Rudolf Schenker au pus bazele unei prietenii care s-a păstrat la fel de bine până astăzi.

Mult mai multe şi mult mai interesante informaţii despre SCORPIONS puteţi afla accesând link-ul:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Scorpions
 
Mai trebuie adăugat că cei de la SCORPIONS nu numai că au auzit de România, unde au concertat de patru ori, dar pentru concertul din anul 2001, din Portugalia, în componeţa trupei am fost onoraţi cu prezenţa tinerei violonceniste, Ariana Arcu.

Componenţa:
* Klaus Meine - Vocals
* Rudolf Schenker - Acoustic Guitar
* Matthias Jabs - Acoustic Guitar
* James Kottak - Drums
* Ralph Rieckermann - Bass Guitar and Contrabass

* Christian Kolonovits - Piano and Hammond
* Johan Daansen - Acoustic Guitar
* Mario Argandona - Percussion
* Ariana Arcu (România)- Cello

Un comentariu:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.